En interessant undersøgelse om de danske annoncørers syn på samarbejdet med mediabureauer er blevet gennemført hen over sommeren blandt 58 store danske  annoncører, hvoraf 62 pct. har et marketingbudget på over 20 millioner kroner.

Bag undersøgelsen, der er gennemført i samarbejde med Wilke, står Dansk Annoncørforening, som bl.a. har rettet søgelyset mod tilliden til bureauerne og ikke mindst den forkætrede diskussion om transparens i mediaindkøbet.

Den diskussion bliver mere og mere relevant i takt med, at annoncører breder den digitale vifte ud, fokuserer på at binde kundeoplevelsen sammen på tværs af kanaler og samtidig måle effekten.

Uigennemskuelige beregningsmetoder?

I den virkelighed bliver bliver mediadata og databerigede indkøbsformer som programmatic centrale komponenter.

Og det står allerede nu klart, at der har været al mulig grund til at tage emnet op, da næsten 8 ud af 10 annoncører erklærer sig enige i, at der mangler transparens i mediabureauernes beregningsmetoder.

Derudover viser rapporten, at mediabureauerne trods dette skudsmål stadig hos mange annoncører ses som den vigtigste marketingpartner, og der hersker generelt stadig en vis tillid til mediabureauerne.

Men det er en tillid, der trues med at blive yderligere undermineret af mange ubesvarede spørgsmål om, hvad man egentlig betaler for, og i hvor høj grad det påvirker mediabureauernes rådgivning.

Og konsekvensen af dette er dårligt nyt for mediabureauerne.

Næsten to ud af tre annoncører vil nemlig ifølge undersøgelsen i højere grad in-source det digitale mediaindkøb i fremtiden.

Lad os debattere det

Dansk Annoncørforening har dog ingen interesse i blot at pege fingre af mediabureauerne, så analysen bliver præsenteret den 20. september kl. 8.30 – 11.00 på ITU, hvor der efterfølgende vil være paneldebat med mediebureauer, annoncører og medieauditør.

- Vi ser frem til en god og konstruktiv debat om mediaindkøb og målinger i dag i forhold til de digitale medieindsatser, herunder hvad bureauer og annoncørerne i fællesskab kan gøre for at styrke åbenheden og vidensniveauet fremover, siger Mia Skjoldstrand, konstitueret direktør i Dansk Annoncørforening.

Arrangementet giver mulighed for at såvel mediabureau-repræsentanter, annoncører og mediaauditører kan komme på banen og hjælpe til med at skabe mere lys og åbenhed om et område, som mange annoncører finder underbelyst at dømme efter besvarelserne.

Paneldebatten vil blive modereret af Kim Jong Andersen, CEO/Founder fra JONG, og disse deltager i panelet:

Mediebureauer

  • Peter Gotfredsen, Omincom Media Group,
  • Jacob Zeeberg, Orchestra,
  • Henrik Busch,  Blackwoodseven.
  • + evt. flere

Annoncører

  • Martin Stockfleth Larsen, Saxo.com
  • Peter Boris Kreilgaard, Coop.dk

Medieauditør

  • Steen Knudsen (Tidligere MediaPath pr. 31. aug)

Det er gratis at deltage i arrangementet, men du skal skynde dig, hvis du vil deltage, da 85 allerede har meldt sig til og det fungerer efter Først-til-mølle-princippet.

Programmet

8.30 – 9.00                          Indtjekning / kaffe/the og croissanter

                                          

9.00 – 9.10                         Velkomst v/ Michael Gamst, Næstformand i Dansk Annoncørforening (Marketing Director, Telenor)

 

9.10 – 9.25                         Præsentation af analyse ved Søren Pedersen fra Wilke

 

9.25 – 11.00                       Paneldebat og spørgsmål fra salen