Regnskabet for 2016 er nu gjort op hos Creuna, og resultatet er en nettoomsætning på 46,7 mio. kroner med et underskud på 8,8 mio. kroner.

Det er, ifølge administrerende direktør, Roar Nissen, ikke tilfredsstillende.

Dog ser han årsregnskabet som en væsentlig forbedring fra sidste år, hvor nettoomsætningen var 41,4 mio. og underskuddet 12,8 mio. kroner.

– Forklaringen på de røde tal skal findes i de økonomiske udfordringer, det københavnske kontor har kæmpet med. Selvom Aarhus-kontoret leverede et stort overskud i 2016, så tallene anderledes kedelige ud i København.

– Det var også en del af grunden til, at vi i november 2016 lavede en større restrukturering og afskedigede ledelsen samt en række medarbejdere i København. Vi anslår, restruktureringen har kostet fire mio. kroner, forklarer han

Vi har nu en sund forretning

Roar Nissen, der i forbindelsen med restruktureringen også fik det samlede ansvar for Creuna Danmark, uddyber:

– På en måde er det lidt mærkeligt at skulle fremlægge negative tal, når vi oplever, at det går virkelig godt i Creuna. Vi har nu en sund forretning, hvor vi arbejder sammen på tværs af de to kontorer ud fra den samme strategi, og vi oplever en meget stor efterspørgsel på vores ydelser.

– Men det er klart, at vi ikke kan indhente et helt år på en måned, så resultaterne af omstruktureringen i november 2016 kommer altså først i regnskabet for 2017. Vi har haft det bedste første kvartal i Creuna Danmark i fem år, og vi tør allerede nu sige, at vi kommer ud med kulsorte tal, når kassen skal gøres op til nytår, slutter Roar Nissen.

Creuna Danmark har kontorer i København og Aarhus, og bureauet beskæftiger knap 60 konsulenter. Creuna A/S er Nordens største digitalbureau og har 350 medarbejdere i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Nøgletal Creuna A/S (Norden)

(Mio. kr.)                            2016/ 2015

Nettoomsætning:            327,5/ 316,4

Årets resultat:                  -16,7/ -11,7

Antal medarbejdere:      350/ 341

Creuna Danmark

(Mio. kr.)                            2016/2015

Bruttofortjeneste:            27,0/ 21,7

Årets resultat:                  -8,8/ -12,8

Antal medarbejdere:      50/ 53