Langt de fleste selskaber har startvanskeligheder. Ikke mindst når der investeres i internationaliseringen.

Det er ikke tilfældet hos DIS/PLAY, der leverede er rekordregnskab i 2015, og nu i 2016 har fordoblet bundlinjen.

På trods af at selskabet åbnede et kontor i Köln for ni måneder siden, og den 1. maj etablerede sig i London.

– Jamen, du må da godt skrive, at vi endnu ikke løber rundt i Tyskland og har vildt travlt, men det var nu heller ikke planen. Vi ser det som en fordel at investere, mens vi tjener penge, siger Steffen Blauenfeldt Otkjær, adm. direktør hos DIS/PLAY.

De digitale virtuoser har unægtelig gang i butikken.

I 2015 satte selskabet rekord med en omsætning på 77 mio. kr., et bruttoresultat på 64 mio. kr. og en bundlinje på 14,5 mio. kr.

I det seneste regnskab for 2016 er de tre poster vokset med henholdsvis 36 pct., 43 pct. og 103 pct. Driftsresultatet tangerer 30 mio. kr. og det udløser et ”årets resultat” på 23,8 mio. kr., og det er dét, der er mere end fordoblet.

– Vi er naturligvis super-glade for at tjene penge sideløbende med, at vi er i stand til at styrke forretningen med investeringer i robot-teknologi og kunstig intelligens. At vi samtidig følger planen om internationalisering er en klar bonus.

Hvorfor London?

– Kontoret i London skal være mere end et kontor, det skal være den hub, hvorfra vi servicerer de kunder, der har internationale ambitioner, fortsætter Steffen Blauenfeldt Otkjær.

Det er majoritetsejeren af DIS/PLAY, Lasse Morell, der flytter til London med hele sin familie for at opbygge det nye kontor – Brexit eller ej. Også her skal der investeres, før det kan ses på resultatet.

 L. Morell Holding Aps 

(Mio. kr.)                            2016/ 2015

Nettoomsætning:              103,4/ 77,2

Bruttoresultat:                    91,5/ 64,1

Driftsresultat:                     29,9/ 14,5

Årets resultat:                    23,8/ 11,8