Man behøver ikke være stor og mægtig for at gøre noget godt for verden. Det er det lille iværksætterbureau, Third Dot, et godt eksempel på.

Bureauet, der endnu ikke er fyldt to år, har således sat sig for at byde på mad og netværk for 50 beslutningstagere i små og mellemstore virksomheder i starten af juli for at sætte integration på dagordenen. De midler, der kommer ud af eventen, går til organisationen Læger Uden Grænser.

Og første firma under fanerne er Google Succes Online på Nørrebro, der også lægger lokaler til eventen, men flere andre har allerede meldt sig, fortæller bureau-direktør Anja Petersen.

Hun mener, det er vigtigt at sætte fokus på, at også virksomheder har et ansvar for at gøre verden til et bedre sted.

Kan sætte fokus på ansvar

- Vi er stadig så nye som virksomhed, at vi endnu ikke har mulighed for at fastansætte flere eller give større beløb til hjælpeorganisationer. Men vi kan sætte fokus på det sociale ansvar og sammen med andre virksomheder give igen, siger Anja Petersen og tilføjer:

- Vi tror på, at vi sammen er stærkere, og at vi har et fælles ansvar. Nu har vi mindre virksomheder også en chance for at give igen, samtidig med at vi lærer hinanden at kende og måske endda kan udvikle nogle fantastiske nye relationer. 

Og efterspørgslen er stor, lyder det fra bureaudirektøren.

- Google Success Online er med og flere andre har ringet, fordi de gerne vil bidrage med noget, hvis de kan. Det er ret stort, og det viser jo bare, at det er noget godt, det vi har gang i og taget initiativ til.

En historie inspirerede

Men hvorfor lige integration som tema for eventen? Ja, baggrunden for det, finder man i 2016, hvor Anja Petersens opmærksomhed blev fanget af en historie om en flygtning fra Syrien, der havde fået job på et hotel.

- Det fik ham bedre integreret i det danske samfund - og både han og hotellet var enormt glade for samarbejdet. Ikke nok med at han hurtigt blev bekendt med de danske værdier og det danske samfund, medarbejderne på hotellet lærte også en masse om det at være flygtning, fortæller Anja Petersen og tilføjer:

- Det var en kæmpe inspiration, og jeg håber, at jeg en dag kan gøre det samme og skabe trygge rammer for nogle, som måske ikke har det lige så godt, som vi har det. Jeg håber, at flere vil med på den rejse og give lidt igen. 

Hvis du vil have mere at vide om eventen, kan du få det her.