Det så svært ud for det tidligere så stærke bureau-brand i Danmark, McCann Copenhagen, da bureauet i 2015 udkom med et underskud på 8,5 mio. kr.

Richard Bonner-Davies blev hentet ind fra London som interim-CEO, og han var efter eget udsagn ”meget omhyggelig”, før han efter 27 samtaler med potentielle emner headhuntede Tobias Smidth-Fibiger hos Hjaltelin Stahl.

Den beslutning ser ud til at være velovervejet, thi nu nærmer McCann sig sorte tal.

Et underskud på en million kroner i 2016 er en markant forbedring, og den nye CEO er særdeles tilfreds:

– Vi indledte rejsen med at blive købt ud af Interpublic Worldgroup, og vor nye ejer tilførte os 1,5 mio. kr., så vi var sikre på, at vi havde midler til at overleve, siger Tobias Smidth-Fibiger.

– Dernæst gennemførte vi de strukturelle ændringer inhouse, der var nødvendige, og på den baggrund, er vi tilfredse med forløbet. En million skæve er jo ikke i sig selv imponerende, men vi holder os til planen.

Og den plan er?

– Vi skal nå breakeven i 2017, og ikke nok med det det. Vi skal også vokse markant på toplinjen, for vi har brug for en større kundemasse for at nå hen, hvor det er sjovt. Det koster som bekendt penge at vokse, og det ser ud til, at vi når begge mål i år, slutter Tobias Smidth-Fibiger.

Der er 32 medarbejdere i dag, og McCann Copenhagen vandt i øvrigt en guld-pencil ved The One Show i 2016, så kvaliteten af arbejdet fejler ikke noget.

Nøgletal McCann Aps

(Mio. kr.)                            2016

Bruttofortjeneste:            14,2

Resultat før skat:             -1,0

Der var ved udgangen af 2016 30 medarbejdere i den danske del af McCann. Der er 32 i dag.