Siden 2014 har CapMan ejet hovedparten af det dengang nystiftede nordiske bureaunetværk North Alliance (NoA), som bureau-ildsjælen Thomas Høgebøl tog initiativet til. 

Udviklingen er siden gået slag i slag, så nu sælger den finske kapitalfond sin ejerandel til det norske investeringsselskab Norvestor for et ikke oplyst beløb.  

- I de fire år, der er gået siden etableringen af NoA er det blevet til et af de mest succesrige bureaunetværk i Skandinavien, der har opnået global anerkendelse for sin kreativitet og innovation, lyder det bl.a. fra Tobias Karte, der er investeringsdirektør i CapMan og ansvarlig for investeringen i NoA, i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det også, at såvel vækst som profitabilitet i NoA har udviklet sig positivt i CapMans ejerskabsperiode. Hos den nye ejer, Norvestor, er der ifølge Henning Vold, der er partner i Norvestor Equity, begejstring at spore over den nye investering.  

- Vi har fulgt NoA siden det blev stiftet, og vi er imponeret over selskabets kreative og finansielle resultater. Ved at bringe dygtige mennesker fra mange discipliner sammen, har NoA opnået en unik position på det nordiske marked, lyder det bl.a. fra ham i en anden pressemeddelelse

- Virksomheden har et solidt fundament for fortsat at udvikle sit serviceudbud ved at kombinere kreativitet med teknologi og drive innovation, da virksomheder fortsætter flytningen til digitale kanaler. Derfor ser vi et stort potentiale for fortsat vækst i Norden og i markeder som USA, hvor skandinavisk kreativitet og design beundres, fortsætter han.

Nye ejere til &Co. 

Som følge af handlen, der skal godkendes af de norske konkurrencemyndigheder, bliver Norvestor hovedaktionær i NoA med en ejerandel på godt 60 pct., mens ledelsen og de ansatte i NoA-bureauerne ejer resten. 

NoA rummer i dag reklamebureauerne Anorak (Norge), Åkestam Holst (Sverige), Round & Round (Sverige), North Kingdom (Sverige og USA) og &Co. (Danmark). 

Dertil kommer tech- og designselskabet Making Waves (Sverige, Norge, Polen og USA), Bold og Hello Great Works (Sverige, Norge og Danmark), konsulenterne i Evidence Strategy samt medejerskab af bureauet Clay.

NoA, der har hovedkvarter i Oslo, har næsten 800 medarbejdere og bureaunetværket omsatte konsolideret for over én mia. norske kr. i 2017.