I går aftes uddelte Dansk Reklame Film – i øvrigt for anden gang – en pris til årets bedste biografreklame herhjemme.

I fjor vandt Rådet for Sikker Trafik med en seværdig kampagne signeret Bates Y&R.

Hæderen tilfaldt i år den danske bryggerikæmpe Carlsbergs fine og massivt prisvindende ”If Carlsberg did haircuts”-film, som Amsterdam-afdelingen af reklamebureauet 72andSunny er de kreative drivkræfter bag, mens Division har produceret og François Rousselet instrueret:

Ved eventen, der foregik i biografkomplekset Cinemaxx i København, blev Carlsberg, i øvrigt personificeret ved Jeppe Boel, marketing manager hos Carlsberg Danmark, udover et tungt bifald fra biografsalen og en buket blomster også begavet med et lille trofæ samt gratis reklametid i en uge.

- Det er en rigtig fin pris at vinde, da den i første omgang er baseret på biografpublikummets oplevelse af filmen via analyser af høj kvalitet, siger Jeppe Boel.

- Herefter kommer branchefolk – både kolleger rundt omkring i marketingafdelingerne og dem fra bureauerne på banen – så vi er meget glade for dette skulderklap, fortsætter Carlsberg Danmarks marketing manager.

Og Carlsberg har da også god grund til at fejre prisen, som det slet ikke er let at komme i nærheden af.

Først skal man skabe en reklamefilm, der klarer sig særdeles flot i Dansk Reklame Films løbende tests af biografreklamer blandt biografpublikummet.

Kundeklubben bestemmer

Det er den første hurdle (500-600 film) og herefter tester Dansk Reklame Film de 41 reklamefilm, der performer bedst, og de fem, der scorede højst på erindring og liking blandt biografgængerne i 2016 kommer med i finalefeltet.

Herefter er det op til deltagerne ved gårsdagens event, medlemmerne af Dansk Reklame Films kundeklub, Cinematastic Commercial Club, hvis medlemmer i vidt omfang omfatter annoncører og personer fra medie- og reklame bureauer, at finde den endelige vinder, og i år var det altså Carlsbergs "If Carlsberg did haircuts", de pegede på.

Du kan se de fire øvrige finalister her:

Forsvaret: Kan du træffe beslutninger under pres?

Bureau: Ogilvy Danmark

Produktionsselskab: Lo & Behold

Instruktør: Christian Bonke

Telmore: Serier, streaming & løgne

Bureau: VICE / Virtue

Produktionsselskab: VICE / Virtue

Instruktør: Kristian Boysen

Det piv-uhygglige bagepapir

Bureau: Wibroe, Duckert & Partners

Volkswagen: Then. Now. Always

Bureau: DDB