I sidste uge løb det kreative, amerikanske awardshow The One Show for 43. gang af stablen i New York.

Her gjorde flere danske bureauer gjorde sig i allerhøjeste grad positivt bemærket, da både McCann Copenhagen og UncleGrey kunne tage fra prisfesten med den fineste hæder i form af en gylden blyant.

UncleGrey vandt guld for sit massivt prisvindende arbejde for Weber, der i øvrigt også blev belønnet med bronze. Dertil kom to gange sølv for Canon Gig App, der også fik to gange ”Merit”, altså en slags hædrende omtale.

Dermed bidrog den danske del af Grey-netværket i stor grad til den samlede høst på 28 blyanter. Heriblandt 15 af guld.

Hos McCann Copenhagen er der også god grund til at glæde sig, da bureauets ”Most Punctual”-arbejde for SAS  blev hædret med guld. Derudover fik samme arbejde to gange merit.

Også Spring/Summer fik en Merit for deres Podio-arbejde: Beagle.

Fine danske takter

Hos McCann Copenhagen er der naturligvis glæde at spore hos Bo Sørensen, Creative Digital Producer, der var i New York for at modtage guldblyanten.

- Vi er meget taknemmelige for prisen, der bestemt hører til blandt de sværere at vinde i vores branche, siger han og har samtidig overskud til at glæde sig over, at det kreative niveau blandt danske bureauer og danske kreative er så højt, at de kan hævde sig ved de store award-shows.Vi er jo et lille land, så det at vi kan gøre os bemærkede ved den slags events er bestemt værd at fejre, siger han.

Og der er da også grund til at kippe lidt med Dannebrog, da danske bureauer har klaret sig fornemt ved The One Show, der styres af non-profit-organisationen The One Club, i år.

Siden awardshowet blev afholdt første gang i 1973 har der været flere danskere vindere, men aldrig så mange som i år.

Fx fik Hello Monday i fjor en blyant af sølv en af bronze samt en Merit, hvilket var den samlede danske høst. Året før var Hello Monday også på scenen og modtog en guldblyant, ligesom Spring/Summer havde andel i én af slagsen. Der var også en Merit til & Co og Bacon i 2014.

Alle årets One Show-vindere kan ses her.