Mens lysene dæmpedes i kongressalen i the College Hotel i Amsterdam og juryen afsluttede en 14 timer arbejdsdag, faldt endnu en appelsin ned i turbanen.

Og denne forgyldte appelsin tilfaldt danske Stryhns for ”Food for Men” i craft-kategorien ”Best Use of Sound and Music”.

M2Film, der i 2012 vandt en Epica d’Or for ”Bussen”, hentede dermed sin anden guld-Epica ved dette års prisfest. Anew med Jakob Blom i spidsen som kreativ kraft har derfor ret til at juble.

Kampen om guldet stod mellem den danske indsendelse og Hondas ”Paper”, også en skøn anvendelse af lyd og ”We’re the Superhumans”, der er Channel 4’s hyldest til de para-olympiske atleter.

Men den danske leverpostej var så langt foran matematisk, altså de voteringer, juryen fortager med et sindrigt tryk-knaps-system, at 80 pct. af juryen pegede på folkene bag Stryhns som de bedste lyd-virtuoser.

Dermed har Danmark fire chancer i kampen om Grand Prixen, altså Epica d’Or, der uddeles i fem kategorier. Her er det kun de ypperste arbejder, der diskuteres, men det ændrer ikke ved, at Anew/M2Film, Mindshare/Entrance Film og &Co./Bacon har en reel chance.