Der er rigtig mange priser i reklameverdenen, og nogle af dem er markant sjovere at vinde end andre.

Blandt de mest eftertragtede på verdensplan er hæder ved IPA Effectiveness Award, som i øvrigt er inspirationen til danske AEA (Advertising Effectiveness Award).

Årets priser blev fordelt forleden, og som tidligere omtalt var Spies med i kampen om årets priser for ”Do it Denmark” og ”Do it for Mom”-kommunikationen, som reklamebureauet Robert/Boisen & Like-minded (RBLM) har været de kreative drivkræfter bag.

Der blev i alt uddelt 11 guld, 13 sølv og 15 gange bronze i tillæg til en stribe specialpriser på aftenen.

Hæder til "Do it.."

En af bronzemedaljerne gik til Spies/RBLM, mens to andre cases med danske fingeraftryk, Volvo LifePaint, bronze, og Sapeurs, guld, også blev hædret.

De to kampagner i Spies’ ”Do it…”-kommunikation udgør da også en særdeles stærk case, når man retter blikket mod effektiviteten af den kommercielle kommunikation, der har været med til at puste nyt liv i det 60 år gamle danske rejsebrand.

Kampagnerne, som udover den kreative hjælp fra RBLM blev skabt i tæt samarbejde med Radius Kommunikation, Be On, Annalect og Vizeum, har bl.a. medvirket til at få Danmark og danskerne samlet omkring et nationalt anliggende: Et foruroligende lavt fødselstal.

I den mere tørre afdeling, hvor tallene regerer, er kampagnens film fx set mere end 20 millioner gange alene på YouTube.

Der er skabt PR-værdi for +10 mio. kr. i Danmark, og kampagnerne har budt på +1.000 internationale presseklip i medier spændende fra Playboy over Adweek til Washington Post.

Masser af salg

Kampagnerne har været blandt de mest delte i verden med næsten en million sociale interaktioner, og der var +750,000 unikke besøg på de tilknyttede kampagne-sites.

Endnu mere interessant er det, at salget steg for storbyferie (Do it for Denmark) med 25 pct., ikke bare i kampagneperioden, men et samlet løft to år efter lanceringen. Da det handlede om aktive ferier (Do it for Mom) steg salget med 42 pct.

Det lykkedes vel at mærke med et forbavsende begrænset budget, der skabte en imponerende ROMI.

Det betød, at der for hver marketingkrone brugt på ”Do it for Denmark” og ”Do it for Mom” var et return på ikke mindre end 15,80 kr., hvilket resulterende i øgede indtægter på 80 millioner kroner.

Se en casevideo om kampagnerne her: