Om det danske herrelandshold står tilbage som verdensmestre, når lyset slukkes over de russiske stadions efter VM i fodbold, er nok tvivlsomt – til gengæld er der ingen tvivl om, at danskerne er verdensmestre i at træde til for at redde liv ved hjertestop uden for hospital.

Denne fornemme position markerer TrygFonden med både en annoncering og en anerkendelse, der er et verdensmesterskab værdigt. 

We Love People er reklamebureauet og Orchestra mediabureauet bag verdensmesterfilmen, og det grandiose i planen kan ses i bl.a. placering i reklameblokken, længden - og dermed også prisen - som parterne dog ikke ønsker at afsløre.

- Vores tilgang er en dansk udgave af Super Bowl – altså noget af det ypperste inden for annoncering: Ved årets største sports- og tv-begivenhed, Danmarks åbningskamp ved VM i fodbold mod Peru, har vi premiere på en 60 sekunders film. Den har vi fået placeret som den første i half time-blokken på TV 2, siger John Herup, adm. direktør i Orchestra.

Kompleks og følelsesladet historie

Verdensmesterfilmen fra TrygFonden er en hyldest i klassisk, storladen sportsfilm-stil.

Men med den store forskel, at hovedrollerne – holdet, der løber på banen – er danskere, kvinder og mænd i alle aldre, der reelt har reddet liv som frivillige hjerteløbere.

- Denne film er den foreløbige kulmination på fem års indsats for at lære danskerne at træde til for at redde liv ved hjertestop. Filmen varer 60 sekunder, fordi det er en kompleks, følelsesladet historie, og fordi de medvirkende – ægte, livreddende mennesker – fortjener respekt, siger Christina Blak, der er kreativ direktør og partner i We Love People.

Mange eyeballs - meget testoteron

Filmen, der kreativt er drevet af Senior Art Director hos We Love People, Agnete Glendrup, og instruktør Mads Nygaard, lægger sig op ad den stemning, som må forventes at være ved en dansk VM-kamp i fodbold.

- Siden 1. september har 20.000 danske mænd og kvinder meldt sig som frivillige hjerteløbere. De slipper, hvad de har i hænderne for at løbe med en hjertestarter, når nogen i nærheden får hjertestop. Vi vil gerne have mange flere til at forpligte sig til den fælles sag, siger Christina Blak og fortsætter:

- Vi håber, at den følelsesfulde film giver adgang til mange eyeballs ved denne unikke anledning, og især til landets lager af testoteron. Når vi viser filmen ved en VM-kamp kan vi få mændene i tale – og så med den mest potente call to action, jeg kan erindre: Sig ja til at redde liv.

Adfærdsændring som bundlinje

John Herup oplyser, at reklamefilmen vises kun én gang på tv udover Danmark-Peru, nemlig i pausen i kampen Danmark-Frankrig. Han uddyber:

- Det er efterhånden sjældent, at en enkelt tv-begivenhed kan samle så mange danskere. At udvikle hero-content ikke usædvanligt, men i dag lanceres det typisk digitalt. Vi gør det omvendt.

TrygFonden har formået at markere sig som Årets Markedsfører ved seneste AEA, og som Årets Kunde i flere kategorier ved Creative Circle Award.

- TrygFonden har adfærdsændring som sin bundlinje. Og de ved, at høj awareness understøtter handlekraft. Denne film, der følges op med et stort digitalt tryk, skal motivere danskerne til en livreddende indstilling og indsats, siger Christina Blak.

Fodbold-temaet følges også op på anden vis: DBU og TrygFonden har indgået et nyt samarbejde, der skal sprede budskabet om, at det er vigtigt at træde til, når en person falder om med hjertestop ud i alle landets fodboldklubber. Samarbejdet, der bl.a. skal aktivere budskabet, løber i første omgang resten af 2018.

Teamet bag Verdensmesterfilmen – som du altså først kan se i halvlegen i kampen mellem Danmark og Peru i morgen.

Instruktør                            Mads Nygaard
Fotograf                               Nadim Carlsen
Senior Art Director              Agnete Glendrup
Tekstforfatter                       Peter Hellmers
Klipper                                Oliviers Bugge Coutté
Komponist                           Martin Dirkov
Scenograf                            Rie Lykke
Special effects                       Ghost VFX