Reklamefilmprisen The True Award, som Dansk Annoncørforening og Producentforeningen står bag, har til formål at sætte fokus på kreativitet og faglighed i danske reklamefilm.

Den interesse deler TV 2 naturligt nok, og derfor har parterne nu indgået samarbejde - et samarbejde der også betyder goddag til en ny pris under True Award-paraplyen. Den får navnet TV 2 Prisen.

Christian Bévort, bestyrelsesmedlem i Producentforeningen og arrangør af The True Award, siger om det nye samarbejde:

- Vi er meget glade for, at TV 2 nu er partner i The True Award. Der er et tydeligt værdifællesskab i ønsket om kontinuerligt at højne kvaliteten i den kommercielle tv-flade. Det er et langt træk, og derfor er intentionen også, at samarbejdet skal fortsætte i minimum 3 år.

Som en del af samarbejdet med TV 2 er der udviklet en ny True Award pris - en pris, der peger på sammenhængen mellem kvalitet og effekt for reklamefilm på TV.

Der er tale om en forbrugerpris, lyder det i en pressemeddelelse fra parterne, idet de film, som bliver nomineret i True Award-kategorien Bedste Film - TV & Biograf, også vil blive testet i TV 2’s Kreative Vidensbank over for et panel af forbrugere.

Øge effekten for annoncørerne

Jacob Fischer-Nielsen, chef for TV 2 Kommercielle Partnerskaber, siger:

- Under overskriften ”Den kreative agenda” har TV 2 igangsat en række tiltag, som alle fokuserer på at øge kreativiteten og dermed effekten af annoncørernes kampagner. Det seneste initiativ, hvor vi samarbejder med Producentforeningen og Dansk Annoncørforening, er vigtigt, fordi det inddrager forbrugernes bedømmelse af kampagnerne, og det er jo i sidste ende forbrugerne, der afgør, om en kampagne er en succes eller ej.

TV 2 Prisen gives således til den reklamefilm, som skaber den højeste grad af involvering og motivation blandt forbrugerne.

Involveringsgraden måles på, om forbrugeren finder en film relevant, interessant og værd at se.

Motivationen måles på, hvordan en film opbygger, styrker eller forbedrer forholdet mellem forbruger og det mærke, der reklameres for.

TV 2 Prisen uddeles sammen med The True Awards øvrige priser 30. oktober 2015 i Langelinie Pavillonen, og det er muligt at indstille bidrag frem til 8. september.

Mere om True Award her og på Facebook.