KLUMME:  Hvis du blev bedt om at give afkald på enten dine nøgler eller din smartphone, vil jeg vædde med, at du uden at blinke ville vælge førstnævnte.

Hvad så, hvis valget stod mellem din pung og din smartphone? Så er jeg sikker på, at mange stadig ville vælge at beholde mobilen, som efterhånden kan udføre de fleste af pungens funktioner.

Det er en god indikation af, hvor meget vi egentlig afhænger af – og nærmest ikke engang kan leve uden – vores mobiler. Det er et medie, der har fanget vores opmærksomhed på en måde, vi aldrig har set før.

Mobilannoncering har fået vokseværk, og i dag er det en helt afgørende del af disciplinen digital annoncering.  Af det samlede overskud fra digital annoncering regnes mobilen for at udgøre 600 mio. dollar i Danmark i år 2017 ifølge eMarketer – og det er et tal, der kun vil stige. For de fleste annoncører har mobilen rykket sig fra en eksperimenterende til en nu strategiskfase.

Og for dem, der har fået øjnene op for at engagere folk på farten, er spørgsmålet ikke længere ”hvorfor” men derimod ”hvordan”.

Hvis vi kigger ind i krystalkuglen, er det klart, at mobilannoncering er kommet for at blive, og det er kun et spørgsmål om at hoppe med på bølgen eller blive sat af. Lad os tage et kig på, hvilke primære områder, vi har identificeret som vejen til succes inden for mobile annonceringsstrategier.

1. Context is king

Mobilen er en enormt personlig enhed, og derfor er forbrugerne åbne for at blive eksponeret for annoncering – så længe det er relevant for dem. Og nøglen til at sikre relevans er kontekst.

Sammenlignet med resten af det digitale spektrum, er der faktisk ikke noget, der matcher de muligheder, mobilen giver for at få dataindsigt og netop tilpasse indholdet til konteksten. Annoncører kan få et mere helstøbt billede af målgruppen ved fx at linke til et SDK (software development kit). Og her er mobilen unik, fordi den kan give et væld af forskellige informationer, som man løbende kan observere og dermed tilpasse de mobile kampagner for at øge deres relevans.

Annoncører bør også overveje, hvilken type mobil enhed, forbrugerne bruger, når de interagerer med annoncerne. På smartphones er der fx flere interaktioner i løbet af en dag, men i kortere tid ad gangen, og det sker lige så ofte inden for - som uden for hjemmets fire vægge. Tablets bruges derimod mere som læn-dig-tilbage-i-sofaen-enheder, hvilket vil sige, at de anvendes med lavere frekvens, men til gengæld i længere tid ad gangen, primært i hjemmet.

Annoncører bør skræddersy deres mobile annoncer med netop det in mente.

2. Videoen vinder

Mange betragter det som en udfordring at skulle skal lave content målrettet eller tilpasset mobilen. Personligt ser jeg det dog ikke som en udfordring, men snarere en mulighed for at bruge nye mere effektfulde metoder til at engagere og drive forretning på.

Nogle af de mest interessante muligheder inden for mobil videoannoncering er de nye formater, især 360, liveoptagelser samt virtuel og augmented reality.

Der er mange annoncører, der gerne vil tage skridtet videre end simpel video og kombinere det med disse formater for at skabe mere betagende oplevelser, hvor forbrugerne interagerer med annoncerne frem for blot at iagttage dem.

I AOL har vi fx lige arbejdet på en kampagne for en større drikkevareproducent, som lavede en video med indbygget GPS, så brugeren nemt kunne lokalisere den nærmeste restaurant, hvor de kunne få deres produkter.

3. Programmatic giver flere muligheder

En af de største fordele ved programmatisk indkøb er den fleksibilitet, det giver, foruden adgang til et væld af data lige ved hånden. Det giver et hurtigt overblik over annoncens præstation og gør det nemt at tilpasse den, så antallet af interaktioner og konverteringer øges. Dermed kan man skabe endnu bedre målrettet indhold på tværs af en række formater – fra det simple banner over video til såkaldt native ads.

Vi ser flere og flere medieindkøbere lave kampagner netop via programmerede platforme. Den ROI, der netop kan opnås herigennem, er en gylden gulerod, der kun lokker til øget brug og konvertering.

Vind med din mobile annoncering

I takt med, at det digitale landskab udvikler sig, vil mobile annonceringsstrategier gøre det samme, og det giver værdi for økosystemet ved at sikre en god brugeroplevelse, der medfører mere interaktion og i sidste ende giver økonomisk gevinst for både udgivere og udviklere af annoncer.

For alle gælder det dog, at nøglen til succes er at anerkende, at mobilannoncering kræver en unik tilgang, hvor man prioriterer at udarbejde strategier skabt til formatet.