Det kan i øjeblikket virke som om, der er langt mellem solstrålehistorierne på det digitale annoncemarked, hvor fx klikrater på bannerannoncer måles i promiller, adblockere truer indtjeningen, og giganterne Google og Facebook løber med størstedelen af de mobile annoncebudgetter på verdensplan.

Men den danske tilbuds-app Catsj, som vi skrev om i juni, lyser en smule op i dysterheden.

Catsjs koncept er enkelt: Brugerne får vist målrettede annoncer på mobilen og optjener point. De point kan så doneres til den lokale sportsklub, til velgørenhed eller udbetales som kontanter.

Og det ser ud til at virke. En analyse af data fra alle deres kampagner i 3. kvartal 2016 viser engagement-rater på 7,1 pct. og klikrater til annoncørernes landing pages på 5,2 pct.

Ganske høje tal, men hvad er hemmeligheden?

Jo, kampagnerne er kendetegnet ved, at de er segmenteret bestemte geografisk områder og målrettet enkelte brugeres demografi og interesser, lyder det fra Jakob Kargaard, direktør i Catsj Danmark, i en pressemeddelelse.

- Vi er gået i markedet med en ny tilbudsplatform og har naturligvis været spændte på, hvordan det bliver modtaget hos brugerne. Vi har ikke turde drømme om så høje klikrater og er virkelig positivt overraskede, siger han.

Potentialet er enormt

Han mener, at mobil annoncering har et kæmpe potentiale, når det er præsenteret i en form, der gør det relevant for den enkelte bruger.

Det motiverer brugerne til at bruge app’en aktivt.

- Tallene viser, at det er muligt at engagere brugerne på mobilen med simple virkemidler. Blandt de mest populære tilbud er tidsbegrænsede rabatter på restauranter og fast food. Er man sulten, er det let at indløse tilbuddet og brugerne føler, at de får en god deal, så derfor bruger de app’en igen, siger Jakob Kargaard.

Analysen er baseret på samtlige kampagner fra annoncører i perioden juli-september 2016 med et datagrundlag på knap 1 mio. sidevisninger.

Annoncørerne omfatter bl.a. Hungry.dk, Burger King, Unibet, Mofibo og AutoNorden samt en lang række lokale detailbutikker. Antallet af brugere er ikke offentliggjort. Læs mere om Catsj her.