I sidste uge åbnede Snapchat for annonce-formatet Ad Manager – en selvbetjeningsmulighed for brands og bureauer.

At annoncere på Snapchat er ikke nyt – til gengæld er det nyt og interessant, at danske annoncører nu kan komme i nærheden af det sociale medie, hvor entreprisen hidtil har være været sekscifret og produktet ret så forkromet.

De nye muligheder fik MediaCom og GroupM til at holde sig klar, og nu er MediaCom ude med et fremstød på Snapchat for filmen ”Grusomme Mig 3” på vegne af kunden UIP (United International Pictures).

- At det netop er UIP, som er afsender, er faktisk ikke så overraskende. De har før vist mod til at teste nye digitale platforme. Før det aktuelle Snapchat-tiltag var UIP i samarbejde med MediaCom også pionerer i brugen af Musical.ly., siger Maj-Brit Dam Jensen, der er Account Manager hos MediaCom.

Nyt og uforstyrret
Maj-Brit Dam Jensen understreger vigtigheden af – både som annoncør og som bureau – hurtigt at indsamle erfaringer med den nye platform, Jeppe Lehrmann, som sidder med ansvar for digital medieindkøb i GroupM, tilføjer:

- Nu har vi en selvbetjeningsmulighed, som vi kender det fra Facebook og LinkedIn. Vi kan selv håndtere kampagner og berige med data, bl.a. alder, køn og interesser, og deraf målrette budskaberne.

Men at det er nyt i Danmark og til at komme i nærheden af prismæssigt, gør det vel ikke i selv sig interessant for annoncører?

- At det er nyt, giver i sig selv en helt anden opmærksomhed. Det er ret uforstyrret. Samtidig er Snapchat et interessant medie. Det er født i videoformatet, og det er 100 procent mobil. Det er et univers, hvor man gerne vil underholdes, og et univers, der både rammer bredt – Snapchat har rundet mindst 1,4 mio. brugere i Danmark – og taler direkte til de unge, altså målgruppen fra 13 år og opefter, siger Jeppe Lehrmann.

Forbehold ved første øjekast
Annonceformatet på Snapchat er ikke anderledes end det brugergenererede indhold: Højst 10 sek. og vertikalt, og det kunne umiddelbart godt give anledning til forbehold, medgiver Rasmus Fisker, der er strategi-direktør på MediaComs kreative enhed MediaCom Beyond Advertising.

- Formatet lægger op til skræddersyet indhold – du kan godt klippe en tv-reklame ned til 10 sekunder, men ikke klippe den fra horisontal til vertikal. Og ved første øjekast kan det skræddersyede og vertikale godt give rynkede bryn. Omstillingen fra 16:9 til 9:16 er nemlig ikke kun et spørgsmål om at vende udstyret 90 grader, for der er en udbredt følelse af, at det vertikale format ikke har helt den samme kvalitet, siger Rasmus Fisker og tilføjer:

- Men kvalitetsopfattelsen kan man vende til sin fordel: Mediet er hurtigt, autentisk og lettilgængeligt. Det er ikke den dyreste produktion, og det ville virke underligt, hvis brandet tropper op med en high-end produktion blandt brugernes alt andet end professionelle videoer.

Samtidig, understreges det fra MediaCom, skal 10 sekunders-formatet ikke sidestilles med en pre-roll: Snapchats format åbner nemlig for bl.a. click-to-web og app-download, som gør det mere taktisk.

Så hvori består den største udfordring for danske annoncører på Snapchat?

- At forene brandets og brugernes sprog. Brugerne har været der i noget tid efterhånden. Det kræver en modig kunde – en kunde, der til gengæld kan høste først-til-markedet gevinster. Og fordi det ikke længere kræver store investeringer, kan vi let teste nye formater og dermed øge overblikket over, hvad der performer bedst og er mest effektivt, siger Rasmus Fisker.