Der findes mange interessante ”udstillingsvinduer” for unge kreative, der gerne vil vise verden, hvad de kan.

Herhjemme Young Creative Circle Awards (YCCA), DIA Future og tidligere Aurora Youngsters - og internationalt er Young Lions og Future Lions i Cannes blandt de allermest eftertragtede.

Men så er der også lige headhuntervirksomheden The Talent Business’ konkurrence, Cream: En årlig (siden årtusindeskiftet) showcase af verdens 20 bedste student portfolios - udvalgt af en elitehær af topkreative fra nogle af de rigtig store bureauer i verden.

Sidste år kom ikke færre end fire af de udvalgte 20 portfolios fra danske teams: Anne-Sofie Kromand og Gustav Holst Eskildsen, Stefan Arnoldus Rasmussen og Jacob Nørremark, Sebastian Risom Drejer og Mads Schmidt - og altså Frederik Voetmann og Niklas Hultquist.

Opdaget af NY-bureau

Præsentationerne fandt sted hos Grey i London i september, og nu kan sidstnævnte team melde om en ikke ringe effekt af præsentationen: En praktikplads hos Johannes Leonardo i New York.

Men de unge danskeres præsentation, ”The 360 Portfolio Experience”, var heller ikke helt almindelig:

- Til den årlige showcase havde vi kun en lille messestand på et par kvadratmeter til at fremvise vores arbejde. For at skaffe os en smule mere albuerum lavede vi derfor vores samlede portfolio i Virtual Reality – den første af sin slags nogensinde. Det endte med at skaffe os masser af opmærksomhed til arrangementet og i sidste ende altså en praktikplads hos Johannes Leonardo i New York, fortæller de.

Er ikke uvant med priser

Det er ikke første gang, Frederik Voetmann og Niklas Hultquist gør sig bemærket med priser: I 2014 vandt makkerparret ikke bare Aurora Youngsters, men også en Young Creative Circle Award i Digital-kategorien.

Og sidste år nappede Frederik Voetmann - i øvrigt sammen med Mads Schmidt fra et af de tre andre Cream-teams - guld ved Young Guns-prisuddelingen for applikationen FIFA Halftime Challenge.

FIFA-arbejdet var også shortlistet ved Cannes-konkurrencen Future Lions i 2014.

Frederik Voetmann og Niklas Hultquist er allerede i fuld gang i New York, hvor de bliver indtil midt-marts. Derefter rykker de tilbage til København for at færdiggøre deres Bachelor på Kreativ Kommunikation.

Mød de to unge, danske studerende her - og se deres casefilm for The 360 Portfolio Experience her.