En ny video-content-platform, ”Biites”, der dukker op i løbet af september, toner rent flag.

Den serverer kun danske videoer, og de skal ligge i kategorierne brandet content, native, sponserede programmer og andre former for kreativt indhold.

Brugerne får så lov til at nyde denne legeplads for indhold gratis. Det er annoncørerne eller andre indholdsproducenter, der betaler gildet, hvis de vil ses.

– Vi ved, der er en masse fantastiske tv-programideer, fortællinger og formater, der i dag aldrig bliver til noget. Alle de mange, gode formater, der ulmer i det kreative miljø, om det er hos produktionsselskaber, reklamebureauer eller virksomheder får nu et samlet sted at udkomme, siger tidligere DR-chef Tine Bendix, der bl.a. står bag portalen.

Biites bliver også en kreativ legeplads og en ramme for nyt, dansk talent.

Og så kommer platformen også til at indeholde et test-univers, hvor nye programidéer og formater kan afprøves, rates og kommenteres af seerne – til gavn for både brugere og indholdsproducenter.

Platformen indeholder kun dansk indhold

Ideen bag Biites-portalen er at give alle danske indholdsproducenter en dedikeret platform med dansk indhold - og koble brugere sammen med det gode indhold fra reklamebureauer, produktionsselskaber og virksomheder.

Alle slags indholdsproducenter kan udkomme på platformen mod betaling og få vist, testet og vurderet deres indhold af brugerne. Og når det er mod betaling for indholdsproducenterne, er det selvfølgelig gratis for brugerne at se med.

– Brugere skræddersyer i dag i høj grad deres eget medieforbrug, så de hurtigt og let kan finde relevant indhold. Biites er til for at stille dansk indhold til rådighed for brugerne, så de kan finde rundt i det, se relevante programmer og opdage nye formater, slutter Tine Bendix.

Bag portalen står forretningsudvikler Nina Nørgaard Jacobsen og Tine Bendix, der begge gennem knap to år har drevet video-content-virksomheden IN-SPITE.