Kreativ direktør og partner hos Advance, Morten Kirckhoff, rykker teltpælene op og forlader det bureau, han gennem 15 år har været med til at bygge op og gøre til en succes.

Det næste år eller to skal i stedet bruges på at rendyrke de aktiviteter, der siden 2011 har gjort ham kendt i offentligheden som eventyrer, fotograf og en af profilerne bag tre fotobog-succeser om forladte steder, Abandoned.

Beslutningen er dog ikke taget uden overvejelser:

- Advance har været mit fokus og min familie de seneste 15 år, og der er følelser involveret i at sige farvel. Vi har skabt et utrolig dygtigt bureau, og vi er stort set vokset hvert år. Advance er et bureau som hylder forskelligheder og hvor der er plads til, at folk kan udvikle sig. Også uden for reklameverdenen, siger Morten Kirckhoff.

Ny bog på vej

Gennem snart 10 år har Morten Kirckhoff rejst verden tynd sammen med barndomsvennen Jan Elhøj og sammen har de to – udstyret med soveposer, lommelygter, telt og kameraer - fundet og fotograferet forladte steder over hele kloden. Fra slotte, hospitaler og apoteker til bordeller, akvarier og privatboliger.

Det er siden 2011 blevet til tre fotobøger, fem dokumentarprogrammer på DR2 med titlen ”Alt Forladt”, udsolgte foredragssale - og optagelse i Eventyrernes Klub, hvor han i dag også sidder i bestyrelsen.

Og så er bog nummer fire på vej. Formentlig til jul, afslører Morten Kirckhoff, der glæder sig til at blive fuldtids-eventyrer:

- Jeg synes det er et interessant tidspunkt i livet til at give plads til at lade passionen tage over og i en periode tage en pause fra reklameverdenen. Jeg kommer til at rejse langt omkring i verden – og se hvor vinden tager mig hen. I første omgang er der planlagt rejser til Jordan, Grønland, Kazakhstan, Rusland, Portugal og Færøerne. Nu bliver der tid til mere eventyr, og om 12 måneder gør jeg status og ser hvad der så skal ske, siger han.

Bureauet bakker op

Og selv om Advance naturligvis mister en stærk profil, er der opbakning til springet, siger CEO og partner Jens Krog:

- Morten har en stor aktie i vores succes i markedet. Som først kundeansvarlig, siden leder af vores afdeling for forretningsudvikling og de seneste fem år leder i den kreative afdeling har Morten bidraget mange steder i bureauet og samtidig prøvet det hele. Derfor er det sådan set forståeligt nok, at han nu vil forfølge sin passion og prøve noget helt andet, selv om det er en mega-stor beslutning. Så vi bakker selvfølgelig op og ønsker Morten alt mulig held og lykke.

Advance har gennem årene udviklet sig fra et måske lidt anonymt bureau til et af de bureauer, som i dag skaber flotte resultater – og selv om Morten Kirckhoffs beslutning naturligt nok giver anledning til, at jagten på en afløser går ind, så er der ingen hast, siger Jens Krog:

- Heldigvis har vi en stærk kreds af seniorkreative, som er vant til at drive kunderne. Så vi kommer til at bruge god tid på at finde en afløser – vi vil hellere finde den rigtige end en hurtig løsning. Og vi synes sådan set, at vi med vores position, erfaringer og kundeportefølje har et superspændende job til den rigtige kandidat.

Helt slipper Morten Kirckhoff dog ikke branchen: Privat er han gift med Vibeke Nannerup, CEO hos bureauet Liquidminds.