Verdens bedst lønnede og længst siddende CEO indtil han blev tvunget til at trække sig af WPP-bestyrelsen, holder det løfte, han lånte af Clint Eastwood i rollen som ”Dirty” Harry Callahan, da øksen faldt: 

– I’ll be back.

Og det er den blot 73-årige iværksætter så sandelig. Fra at have siddet for bordenden i verdens største kommunikations-netværk i 33 år, går han nu ud med det, der efter hans eget udsagn bliver begyndelsen til noget stort.

S4 Capital hedder det nye selskab, som foreløbig har 51 mio. pund (433 mio. kr.) i kapital, og hvor Sorrell har investeret de 40 mio. (340 mio. kr.). Han siger samtidig, at S4 sidder med ”ikke juridisk bindende tilsagn” om endnu 150 mio. pund (1,3 mia. kr.).

Hvad skal det nye selskab så?

– S4 Capital is a company that aims to build a multinational communication services business focused on growth. There are significant opportunities for development in technology, data and content. I look forward to making this happen, sagde Martin Sorrell ifølge flere medier, da nyheden breakedeop til weekenden.

S4 er et selskab placeret af Sorrell i skattelyet Jersey, og det selskab har overtaget det børsnoterede selskab Derriston Capital. På den måde får Sorrell hurtig og direkte adgang til flere investeringer, hvis der er behov for det, og metoden er en præcis gentagelse af metoden fra 1985, da han overtog majoriteten i WPP.

Da Martin Sorrell forlod WPP som CEO fik han 1,2 mia. kr. med sig i fratrædelses godtgørelse og ret til at starte på ny inden for hvilken som helst branche.

Med sig i bestyrelsen for S4 har han Paul Roy, bestyrelsesformand for Sky Bet og den tidligere CEO for HSBC Investment Bank, Rupert Faure Walker.

Mon ikke vi hører mere til det projekt, når vi vanen tro møder Sir Martin Sorrell til Cannes Lions festivalen om knap tre uger?