Det danske folkestyres hjerte, Folketinget, skifter i 2015 til en ny digital platform baseret på Sitecore.

Derfor har der været afholdt et EU-udbud, der omfatter et fælles site for EU-Oplysningens hjemmeside og Folketingets hjemmeside.

På sigt skal det fælles site også rumme Folketingets øvrige hjemmesider, herunder Folketingstidende med de officielle parlamentariske dokumenter og referater, der knytter sig til arbejdet i Folketingssalen.

Udbuddet faldt ud til Pentias fordel, som vandt foran ”et stærkt felt af nogle af Danmarks mest kompetente digitale bureauer”, som det lyder i en pressemeddelelse.

- Med Pentias løsning får Folketinget mulighed for at forbedre den digitale kommunikation med borgerne ved dels at gøre hjemmesiderne mere brugervenlige dels at skabe de tekniske forudsætninger for større fleksibilitet i forhold til indholdet på siderne. Pentia vandt udbuddet på de gode løsninger og processtyring, og vi ser frem til samarbejdet, siger Folketingets vicedirektør Claus Dethlefsen. 

Christian Ruud, CSO hos Pentia, er naturligvis begejstret.

- Både Folketinget og EU-Oplysningen har et stort fokus på kvalitet, tilgængelighed og brugervenlighed. Naturligvis er vi stolte af at skulle levere en løsning, som gør det nemmere for en masse mennesker at finde den viden, de søger, siger han.