I PR-branchen rangerer The Holmes Reports årlige globale indeks over den bedste kreativitet ganske højt.

Og i år er der bestemt noget at juble over set med danske øjne, da momondos massivt prisvindende The DNA Journey-kampagne er den sjettemest vindende.

Indekset er baseret på indsendelser og vindere fra over 24 PR-awards fra hele verden i løbet af et år med den sidste dag ved VM i reklame, Cannes Lions, som skæringsdato.

Scoren til de enkelte kampagner vejes efter Holmes Reports formel, der bl.a. lægger særligt vægt på ”de store vindere” ved de enkelte awards, ligesom den også tager hensyn til, at PR-arbejder i disse år spreder sig ud over mange forskellige kategorier ved reklame-orienterede awardsshows såsom Cannes Lions.

Sjettepladsen kan ses som et stort skulderklap til momondo – naturligvis – men også til reklamebureauet bag, &Co, ligesom Radius Kommunikation, der håndterede PR-indsatsen, har grund til at føle sig stolte.

Kampagnens PR-indsats var i øvrigt global og blev styret fra København.

I alt 17 PR-bureauer arbejdede med  tre nyhedsvinkler til tre forskellige kampagnefaser, involvering af medier og influenter, SoMe, seeding og meta-historier om kampagnens virale succes.

Indisk kampagne på førstepladsen

The DNA Journey kunne dog ikke hamle op med den suveræne førsteplads, ”Daughters of Mother India”.

Det er en Weber Shandwick-kampagne, som knytter an til en dokumentar-film fra Vibha Bakshi.

I den modige kampagne adresseres – ligesom i dokumentarfilmen – det indiske politis (manglende) evne til at håndtere seksuelle overgreb, og den skubbede hårdt på for at skabe en forandring.

I dag er dokumentarfilmen bl.a. en del af det obligatoriske pensum på Indiens nationale politiskole, hvor 150.000 nye politifolk har set den.

Andenpladsen gik til spottet Philips Breathless Choir udarbejdet af OneVoice-bureauerne Ketchum og FleishmanHilliard, der kom ind foran den svenske turistorganisations Swedish Number-kampagne fra Ingo samt Cohn & Wolfe.

I øvrigt viser listen over årets Top 10 PR-kampagner, at ”purpose” er blevet en nøgleingrediens, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at vinde mange priser, da stort set alle vinderkampagnerne fokuserer på brede, sociale problemstillinger.

Du kan selv tjekke de mest vindende kampagner - og i øvrigt også de mest vindende bureauer og annoncører det seneste års tid på PR-fronten globalt - ud her.