Sidste år blev streetwear-brandet Le Fix bl.a. kendt for at co-brande sig med årets danske mestre i fodbold, FC København, og året før fik brandet et internationalt boost, da kampagnefilmen Le Fix SS15 – skabt af The Woerks – vandt priser ved både Berlin Fashion Film Festival og New York Fashion Film Festival.

Og selv om brandet ikke mindst i kraft af den øgede efterspørgsel fra Sverige, Holland og Storbritannien har fin vækst i omsætningen - 17 procent fra 2014/15 til 2015/16 - så sigter ejerne nu mod endnu større markeder både i Europa men også USA og Japan.

Strategien, der skal bære ambitionerne igennem og sikre Le Fix en stærk position i et globalt streetwear-marked, bygger på yderligere satsning på kunst.

W-o-M om kunst

Le Fix driver således allerede Le Fix Gallery, som er en integreret del af den to etager store butik på Kronprinsensgade i København.

Her udstiller nye og etablerede kunstnere deres værker, og netop den del af virksomheden vil kreativ direktør Benny Kusk og hans to partnere Peter Johansen og Valdemar Kludt nu investere yderligere i.

- Det har altid været kreativiteten og det uforudsigelige, der har drevet os, og det er en vigtig del af Le Fix’ DNA. Kunsten går igen i alt, hvad vi laver, og sådan skal det blive ved med at være. Vi går efter større udenlandske markeder nu, og vores markedsføring er mund til mund omkring kunsten, siger Benny Kusk.

Selv rykker han derfor fremover en dag om ugen ud af kalenderen for at give plads til nye kunstneriske indskydelser og projekter, der ikke er direkte relateret til fashion-forretningen, men til galleri-relaterede aktiviteter, der kan trække opmærksomhed – også internationalt.

Nu også med boglancering

I 2017 har Le Fix Gallery således fx udstillet værker af den legendariske New York City-baserede fotograf Ricky Powell og senest den britiske graffitikunstner Petro.

Netop nu er Le Fix Gallery desuden aktuel med lanceringen af en bog om den danske street art kunstner ZUSA fotograferet af Tao Nørager.

Lanceringen markeres med en udstilling af originale værker og fotografier.

Le Fix’ kunstsamarbejder inkluderer desuden Mode 2, Nug og EGS – og du kan besøge brandet her