Hvordan får man lige kontaktlinser og Det Internationale Melodi Grand Prix til at hænge sammen?

Jo altså, udsendelsen og showet bliver jo set - gennem seernes øjne - så koblingen var klar nok. Men derfra og så til at sikre sig at ens budskaber når ud til flere millioner potentielle linse-brugere over hele verden?

Det var den opgave, Dailies havde stillet sine bureauer - bl.a. det tyske, kreative bureau Sommer + Sommer, Zenith Optimedia og danske TargetPR - i forbindelse med at brandet for andet år i træk var storsponsor for det internationale Melodi Grand Prix.

I år løb festen af stablen i Stockholm i maj, og ud over den mere traditionelle tilgang med tv-reklamer, outdoor-kampagner og bannerreklamer, havde Dailies besluttet at satse stærkt på PR i samarbejde med det lille danske bureau TargetPR.

Overskriften på opgaven lød i al sin enkelhed ”Set the partnership alive”, og det gjorde bureauet bl.a. via et omfattende skandinavisk blogger-samarbejde.

Og ideen var født af, at Eurovision Song Contest som bekendt er meget mere end sangstemmer, musik og catchy omkvæd.

Det handler om ”the look”

- Sceneshowet, tøjet og alle de andre visuelle virkemidler er i lige så høj grad med til at sætte rammerne for den samlede oplevelse. Men er du ikke i stand til at få alle detaljer med fra dit sæde i Globen Arena i Stockholm – eller for den sags skyld foran dit TV derhjemme, går du glip af en stor og betydningsfuld del af oplevelsen. Og netop dét var essensen i den overordnede strategi, forklarer Tora Houe, der er projektleder hos TargetPR.

Bloggere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige fik således mulighed for at afprøve kontaktlinserne samtidig med at de deltog i en styling session med den anerkendte svenske makeup artist Cecilia Lidén, der lærte dem, hvordan de kunne fremhæve deres øjne, når de brugte linser.

- Vi ønskede at fremhæve oplevelsen af at bruge kontaktlinser gennem bloggerne som almene forbrugere, så de kunne deles deres oplevelser med fans og følgere. Vi håber, at det har inspireret andre til at besøge deres optiker og selv prøve, siger Per Iver Nielsen, Business Unit Head, Vision Care Franchise, Alcon Nordics, der ejer Dailies-brandet.

Resultater

- Bloggerne nåede samlet set ud til knap en halv million følgere via deres blogs og sociale medier

- PR kampagnen nåede ud til over to millioner mennesker verden over via Eurovision Song Contests egne sociale medier.

- Samlet set vurderes det, at Dailies med partnerskab og marketingstrategi nåede ud til 180 millioner Eurovision-fans verden over.