Unity, der blev født i Danmark og siden har udviklet sig til en gigant-succes globalt, har sat sig for at skabe verdens største spil-community for både udviklere og gamers.

Det lyder meget ambitiøst, men tager man Unitys historie i betragtning, så ville det være lidt for kækt at udelukke muligheden for, at det rent faktisk bliver til virkelighed.

Unity, der bl.a. er blevet værdisat til godt 12 mia. kr. og kaldt Danmarks største iværksættersucces de seneste år, står bag en platform for spiludvikling, som gør det nemt at skabe spil, der kan køre på alle platforme.

Virksomheden blev i bedste iværksætterstil skabt af tre spiludviklere fra IT-Universitetet i en kælder. Det begyndte med en Mac-version og et plugin til at køre spil i browsere, og siden er firmaet vokset voldsomt bl.a. qua succes med software til at udvikle iPhone-spil.

Åben platform

Den nye platform – som Unity altså har allieret sig med det danske bureau Adapt om at udvikle – skal annoncere nye spil, så computerspillere fra hele verden har mulighed for at se nye spil, som de normalt ikke ville finde.

Platformen skal således være til rådighed for alle Unity-udviklere, og give alle, uanset størrelse eller budget, mulighed for at udnytte Unitys globale rækkevidde og give det maksimalt forbrugerfokus.  

Over to millioner udviklere bruger dagligt Unitys spiludviklingsmiljø, og med så mange faste brugere er Unity ikke bare det største spiludviklingsmiljø, der findes i dag, men også blandt de største platforme til softwareudvikling i det hele taget.

Adapt skal hjælpe med at videreudvikle den nuværende platform både teknisk og konceptuelt, så det bliver en platform, hvor alle klikker sig hen, når de vil høre om de skøre ideer, der pt. rører på sig i spilverdenen.

- Unity har gjort det ufattelig godt, og er en virksomhed som mange andre bør se op til. At få Unity som kunde beviser blot, at vores internationaliseringsproces, som vi pt. er i gang med, er det strategisk rigtige valg og at vores initiativer bærer frugt. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med projektet, og er stolte over at være med til at skabe verdens største spil-community for både udviklere og gamers, siger Kresten Wiingaard, adm. direktør i Adapt.

Klar til Game Award

Konceptfasen vil gå i dybden med at identificere målgrupper og mulige kommunikationskanaler samt undersøge, hvordan brugerne gerne vil have det nye spil-community skal fungere. Løsningen udvikles på Drupal.

Målet er at lancere det nye spil-community allerede til december, hvor den årlige Game Award løber af stablen i USA.

Game Award er for spilelskere, hvad Oscar-uddelingen er for filmelskere eller Cannes Lions for reklamefans, og vil sandsynligvis skabe en masse trafik til sitet, og dermed give Unity mulighed for at eksponere det nye spil-community.